TT-Utrikes

Sydkoreansk flygdotter anklagas för misshandel

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Cho Hyun-Ah, dotter till Korean Airs vd, blev (ö)känd över hela världen när hon 2014 tvingade två kabinanställda i flygbolaget gå ner på knä och be henne om ursäkt. Nu är hon i blåsväder igen. Orsaken till knäböjningen?(TT)

Orsaken till knäböjningen? De båda kabinanställda hade haft fräckheten att servera Cho Hyun-Ah macadamianötter i en påse i stället för i en skål. Därpå tvingade hon besättningen att återvända till gaten så att en av de kabinanställda kunde slängas av planet. Senare ställdes Cho Hyun-Ah inför rätta för händelsen och avtjänade tre månader i fängelse.

Nu omskrivs hon i svarta rubriker igen. Hennes make hävdar att sedan Cho Hyun-Ah frigavs från fängelse har hon fysiskt och psykiskt misshandlat honom och parets två söner.

De både ligger i skilsmässa och nu har maken polisanmält sin hustru. Enligt honom har Cho Hyun-Ah flera gånger försökt strypa honom och dessutom ska hon ha kastat en dator på honom. Hon ska även ha kastat ätpinnar och skedar på sina tvillingsöner för att de åt för långsamt och skällt ut dem när de inte kunde somna.

En talesperson för Cho Hyun-Ah advokatbyrå säger att hon är oskyldig.

Andra medlemmar i flygbolagsfamiljen har också varit i blåsväder. Förra året förekom Cho Hyun-Ahs yngre syster i en polisutredning efter misstankar om att hon sprutat ner en affärspartner med fruktjuice.

Deras far Cho Yang-Ho har tidigare bett om ursäkt för döttrarnas beteende - men polisen har också utrett anklagelser mot systrarnas mor, Lee Myung-Hee, som ska ha riktat verbala och fysiska attacker mot en rad underlydande.