TT-Utrikes

Studenter i Bangladesh protesterar mot trafiken

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Hundratals studenter i Bangladeshs huvudstad Dhaka blockerade vägar och satte en buss i brand på tisdagen i protest mot trafiksituationen i landet, enligt polis och vittnen. Protesterna utlöstes av en buss som körde över och dödade en student tidigare under dagen.(TT)

Hundratals studenter i Bangladeshs huvudstad Dhaka blockerade vägar och satte en buss i brand på tisdagen i protest mot trafiksituationen i landet, enligt polis och vittnen.

Protesterna utlöstes av en buss som körde över och dödade en student tidigare under dagen. Även i augusti i fjol demonstrerade studenter i Bangladesh sedan två studenter dödats av en buss som körde för fort.

Dhakas borgmästare Atiqul Islam säger att han kommer att vidta alla åtgärder som han kan för att bidra till att minska olyckorna. Chauffören som körde bussen vid tisdagens dödsolycka har gripits av polisen och ska ställas inför rätta.

De flesta busschaufförer i Bangladesh får inte fasta månadslöner, utan får i stället provisionsbaserad lön efter hur många passagerare de plockar upp. Lönemodellen leder till att chaufförerna tävlar mot varandra i vem som kan komma först till busshållplatserna.