TT-Utrikes

Flera döda i stormigt Benelux

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Minst fyra personer har dött till följd av den kraftiga stormen i Nederländerna och Belgien. All trafik stoppades tillfälligt på flygplatsen Schiphol i Nederländerna på grund av stormen med vindhastigheter på uppemot 39 meter per sekund. Tre personer har dödats i Nederländerna till följd av hårda stormen.(TT)

Tre personer har dödats i Nederländerna till följd av hårda stormen. Träd har blåst omkull, lastbilar har blåst av vägen och hundratals flygningar har ställts in från Amsterdams flygplats Shiphol, en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Flera avgångar från Sverige har också ställts in.

– Vi följer väderläget i Nederländerna löpande, men har ingen prognos om när flygen ska gå som vanligt igen, säger Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

När ovädret rörde sig in mot landet kom dock beskedet från Schiphol att några flygningar skulle kunna återupptas. Trafiken kommer dock att dras med stora förseningar.

– Vi uppmanar alla resenärer att hålla kontakt med sina researrangörer eller att hålla sig uppdaterad via vår hemsida, säger Hans Uhrus.

Den nationella vädertjänsten i Nederländerna har gått ut med en röd varning - vilket är den högsta nivån. Tåg- och busstrafik har också drabbats och människor uppmanas att undvika att köra bil.

Även i grannlandet Belgien ställer blåsten till problem. I Grez-Doiceau, två mil sydost om Bryssel, omkom en kvinna på torsdagsmorgonen när ett träd föll över hennes bil, rapporterar tidningen Le Soir.