TT-Utrikes

Polis som sköt ihjäl granne åtalas

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Polisen som är i centrum för en uppmärksammad dödsskjutning i Dallas, USA, har gripits och åtalats för dråp. Kvinnan släpptes senare mot en borgenssumma på 300 000 dollar. Polisen hade avslutat sitt skift och var på väg hem till sin lägenhet i Dallas i Texas.(TT)

Polisen som är i centrum för en uppmärksammad dödsskjutning i Dallas, USA, har gripits och åtalats för dråp. Kvinnan släpptes senare mot en borgenssumma på 300 000 dollar.

Polisen hade avslutat sitt skift och var på väg hem till sin lägenhet i Dallas i Texas. Enligt polisen i Dallas gick hon sedan av misstag in i sin grannes lägenhet - och sköt ihjäl honom.

Lokala medier rapporterar att kvinnan ska ha gått av på fel våning och gått in i en lägenhet som var exakt likadan som hennes egen. Dörren var olåst och lamporna var släckta. Där inne ska hon ha sett en mörk figur röra sig och öppnade eld i tron att det var en inkräktare.

Polisen har fått lämna blodprov som ska testas för alkohol och narkotika. Det är inte känt varför hon gick in i fel lägenhet och vad som egentligen hände mellan henne och mannen.

I USA rasar sedan länge en debatt om polisbrutalitet gentemot landets svarta befolkning. Grannen som sköts ihjäl var en 26-årig svart man och polisen var vit.