TT-Utrikes

Pakistan kontrar: "Små män i stora kontor"

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Pakistans premiärminister Imran Khan är besviken över att Indien ställt in ett planerat ministermöte mellan länderna. Khan kallar beslutet "arrogant" och passar på att håna det indiska ledarskapet.(TT)

Pakistans premiärminister Imran Khan är besviken över att Indien ställt in ett planerat ministermöte mellan länderna. Khan kallar beslutet "arrogant" och passar på att håna det indiska ledarskapet.

"Hela mitt liv har jag stött på små män i stora kontor som inte har förmågan att se den större bilden", skriver han på Twitter.

Det planerade mötet mellan Indiens utrikesminister Sushma Swaraj och hennes pakistanske kollega Shah Mahmood Qureshi skulle ha ägt rum i samband med FN:s generalförsamling nästa vecka. Det hade varit det första på så hög nivå på tre år mellan de båda kärnvapenländerna.

Den indiska nobben är en protest mot morden av indiska poliser i den omstridda regionen Kashmir häromdagen. Indien har under lång tid anklagat Pakistan för att beväpna rebeller i området. Indien är också missnöjt över ett nytt pakistanskt frimärke som man hävdar glorifierar en separatist som dödades i Kashmir i fjol.