TT-Utrikes

Polis gripen efter dödsskjutning i Nantes

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En fransk polis har gripits och ska höras om dödsskjutningen av en 22-årig man i Nantes, något som lett till våldsamheter i staden två nätter i rad. Ett stort antal bilar och flera byggnader har satts i brand, däribland ett bibliotek, ett daghem och ett apotek.(TT)

En fransk polis har gripits och ska höras om dödsskjutningen av en 22-årig man i Nantes, något som lett till våldsamheter i staden två nätter i rad. Ett stort antal bilar och flera byggnader har satts i brand, däribland ett bibliotek, ett daghem och ett apotek. Elva personer har gripits misstänkta för att ha deltagit i upploppen.

Den franske premiärministern Edouard Philippe fördömde våldsamheterna under ett besök i Nantes och lovade "total öppenhet" kring omständigheterna bakom 22-åringens död.

Den 22-årige mannen var ute och åkte bil då han stoppades av en polispatrull som bad honom legitimera sig. Mannen, som inte ville lämna över några identitetshandlingar, uppgav ett falskt namn, vilket fick polisen att be honom följa med till stationen. Det ville inte 22-åringen, som i stället startade motorn och körde i väg, varpå en polis öppnade eld och träffade honom i halsen. Mannen avled kort därpå. Enligt poliskällor körde 22-åringen på en av poliserna, vilket fick hans kollega att öppna eld.