TT-Utrikes

Norsk gripen - tros ha beställt mord på fru

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En norsk-pakistansk man i 60-årsåldern har gripits misstänkt för att ha beställt mordet på sin egen fru i Pakistan. Mannen greps i Oslo på tisdagen. Hans 40-åriga fru mördades i Lahore, Pakistan, i maj förra året och en misstänkt gärningsman greps på platsen.(TT)

En norsk-pakistansk man i 60-årsåldern har gripits misstänkt för att ha beställt mordet på sin egen fru i Pakistan.

Mannen greps i Oslo på tisdagen. Hans 40-åriga fru mördades i Lahore, Pakistan, i maj förra året och en misstänkt gärningsman greps på platsen. Det är denne som uppger att kvinnans make bett honom döda henne. Enligt uppgifter till norska medier har norsk polis utrett saken i runt ett års tid.

– Det här är ett allvarligt fall, som visar att enskilda personer i vissa miljöer har haft möjlighet till eller i alla fall trott att de kan begå handlingar i Pakistan utan att behöva ställas inför rätta för det i Norge, säger polisens förundersökningsledare Sturla Henriksbø.

Den misstänkte anklagas också för medhjälp till mordförsök på två andra personer, som enligt polisen är släktingar till mannen som han haft något otalt med. Mannen nekar till samtliga brott.