TT-Utrikes

Skytt gripen efter gisslandrama i Los Angeles

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En kvinna har skjutits ihjäl i samband med att en man tagit gisslan i en affär i Los Angeles. Mannen är nu gripen, meddelar polisen. Dramat började med att mannen sköt mot två kvinnliga släktingar.(TT)

Dramat började med att mannen sköt mot två kvinnliga släktingar. Sedan jagades han av polis, kraschade sin bil, flydde in i en affär och tog där flera människor, såväl butikspersonal som kunder, som gisslan.

Polisen räddade några personer och gärningsmannen släppte några fria. Men under gisslansituationen inne i affären dödades en kvinna, oklart hur.

– Jag är ledsen att behöva meddela att vi har ett dödsfall där inne, en kvinna, säger stadens borgmästare Eric Garcetta, utan att ge några uppgifter om offrets identitet.

Ungefär tre timmar efter att händelsen inleddes överlämnade sig gärningsmannen, enligt polisen.

Don Kohles stod utanför affären när gärningsmannen körde in sin bil i en stolpe. Sedan hörde han två skott, varpå han sprang mot affärens utgång, tittade tillbaka mot gatan och såg två poliser skjuta mot en man.

– Kulorna ven överallt - genom framsidan av affären och tvärs över parkeringen, säger Kohles till Los Angeles Times.

Även USA:s president Donald Trump har engagerat sig i dramat, som direktsändes i tv och på internet. "Följer noga möjlig gisslansituation i Los Angeles", skrev han på Twitter, i ett inlägg som numera är borttaget.