TT-Utrikes

Minst 23 döda i attack mot militärbas i Mali

TT-Utrikes Artikeln publicerades

I en attack mot en militärbas i Mali i söndags dödades 23 soldater, uppger militära källor. Tidigare uppgavs att minst 16 soldater dödats. Beväpnade män angrep och intog i söndags morse militärbasen i Dioura i Moptiområdet i centrala Mali.(TT)

I en attack mot en militärbas i Mali i söndags dödades 23 soldater, uppger militära källor. Tidigare uppgavs att minst 16 soldater dödats.

Beväpnade män angrep och intog i söndags morse militärbasen i Dioura i Moptiområdet i centrala Mali. En terroristgrupp under ledning av en militär som deserterat misstänks ligga bakom attacken, enligt försvarsmakten i Mali rapporterar nyhetsbyrån AFP.

FN:s fredsbevarande insats Minusma har pågått i Mali sedan 2003. Sverige bidrar i insatsen med ett underrättelseförband och officerare som tjänstgör i olika staber. Den västsvenska styrkan Mali 09 har tidigare genomfört insatser i Moptiområdet, men ingen svensk personal har varit i närheten av Dioura.

– Det är inga svenskar som har varit inblandade i attacken, det är en bit ifrån oss, sade Magnus Lindstedt, kommunikatör på Försvarsmakten till TT i söndags.