TT-Utrikes

Miljoninsamling för inlåsta syskon

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Viljan är stor att hjälpa syskonskaran i Kalifornien som hölls inlåsta av sina föräldrar. Mer än en halv miljon dollar, drygt fyra miljoner kronor, har samlats in till de 13 syskonen. Och pengarna fortsätter att strömma in.(TT)

Viljan är stor att hjälpa syskonskaran i Kalifornien som hölls inlåsta av sina föräldrar. Mer än en halv miljon dollar, drygt fyra miljoner kronor, har samlats in till de 13 syskonen. Och pengarna fortsätter att strömma in.

Flera olika insamlingar pågår, den största sköts av en stiftelse vid Riverside Universitys sjukvårdssystem. Pengarna ska gå till bland annat läkarvård, tandvård och utbildning för syskonen. Dessutom bidrar folk med bland annat kläder och leksaker.

Den 14 januari befriades syskonen av polis ur familjens hem i samhället Perris öster om Los Angeles. Flera av dem var svårt undernärda.

Föräldraparet som misstänks för bland annat grov misshandel och olaga frihetsberövande ska framträda inför domstol på fredag. De riskerar uppemot 94 års fängelse vardera.