TT-Utrikes

Många tros begravda i rasmassor i Indien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Minst två människor har omkommit och många befaras ha begravts i ett husras i Dharwaddistriktet i delstaten Karnataka i södra Indien, enligt lokala myndigheter. Boende i närheten av olycksplatsen uppger för polisen att 15-50 människor begravdes när raset inträffade.(TT)

Minst två människor har omkommit och många befaras ha begravts i ett husras i Dharwaddistriktet i delstaten Karnataka i södra Indien, enligt lokala myndigheter.

Boende i närheten av olycksplatsen uppger för polisen att 15-50 människor begravdes när raset inträffade. En chef inom polisen säger att 27 personer har räddats.

– Vi tror att det fortfarande finns människor vid liv (under rasmassorna). Polisen har fortfarande ingen tydlig bild, säger polischefen.

Det finns även uppgifter från den lokala räddningstjänsten att så många som 152 personer tros vara fast under rasmassorna.

Byggnaden, ett femvåningshus, var under uppbyggnad när raset inträffade.

Husras är vanligt förekommande i Indien, där det inträffat flera liknande händelser på senare år. Enligt kritiker försöker många byggherrar tjäna pengar genom att spara in på byggnadsmaterial, eller genom att muta myndighetspersoner för att kunna kringgå byggnadsregler.