TT-Utrikes

Kim Jong-Un uppges planera Rysslandsbesök

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un planerar att besöka Ryssland senare i vår eller i sommar, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till uppgifter från den statliga ryska nyhetsbyrån Ria. Kreml bekräftar att man arbetar med ett sådant besök.(TT)

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un planerar att besöka Ryssland senare i vår eller i sommar, skriver nyhetsbyrån Reuters med hänvisning till uppgifter från den statliga ryska nyhetsbyrån Ria. Kreml bekräftar att man arbetar med ett sådant besök.

– Så snart det finns en konkret överenskommelse om tid, plats och form för mötet kommer vi att delge relevant information, säger den ryske presidenten Vladimir Putins presstalesman Dmitrij Peskov i ett konferenssamtal enligt Reuters.

I slutet av februari mötte Kim USA:s president Donald Trump i vietnamesiska Hanoi, vilket var det andra toppmötet mellan de två ledarna. Mötet avslutades dock i förtid och ingen överenskommelse skrevs under. Före mötet fanns förväntningar på ett avtal om nedrustning av kärnvapen i Nordkorea.