TT-Utrikes

Bortförd kanadensare i Burkina Faso död

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En kanadensisk man som kidnappats i Burkina Faso har hittats död. Dödsfallet bekräftas av både burkinska och kanadensiska myndigheter. Mannen, som var vice vd på ett bolag som äger en guldgruva i regionen, fördes bort från ett gruvområde nära gränsen till Niger i tisdags kväll.(TT)

En kanadensisk man som kidnappats i Burkina Faso har hittats död. Dödsfallet bekräftas av både burkinska och kanadensiska myndigheter.

Mannen, som var vice vd på ett bolag som äger en guldgruva i regionen, fördes bort från ett gruvområde nära gränsen till Niger i tisdags kväll.

"Kanada fördömer de ansvariga för detta vidriga brott. Vi arbetar tillsammans med regeringen i Burkina Faso och andra internationella partners för att de ansvariga ska ställas inför rätta", säger Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland i ett uttalande.

De senaste åren har kidnappningar utförda av militanta jihadister blivit vanligare i Sahel, det område som sträcker sig från Senegal och österut över Mauretanien, Mali, Burkina Faso, Niger och Tchad.

En kanadensisk kvinna och en italiensk man som skulle arbeta med ett biståndsprojekt rapporterades nyligen saknade i Burkina Faso. De sågs senast den 15 december.