TT-Utrikes

Jordskalv i Chile - två dog av hjärtattack

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En jordbävning med magnituden 6,7 har drabbat Chile. Två personer rapporteras ha avlidit i hjärtattacker i samband med skalvet, och tusentals hushåll blev strömlösa. Skalvet inträffade 22. 32 på kvällen, lokal tid, några mil söder om hamnstaden Coquimbo i centrala Chile.(TT)

En jordbävning med magnituden 6,7 har drabbat Chile. Två personer rapporteras ha avlidit i hjärtattacker i samband med skalvet, och tusentals hushåll blev strömlösa.

Skalvet inträffade 22.32 på kvällen, lokal tid, några mil söder om hamnstaden Coquimbo i centrala Chile. Enligt USA:s geologiska myndighet USGS skedde skalvet relativt nära jordytan, 53 kilometer ner i jordskorpan.

Byggnader skakade även i huvudstaden Santiago och i Valparaiso, och en äldre man och kvinna i Coquimbo drabbades av hjärtattack och avled, meddelar polisen.

Ingen tsunamivarning utfärdades, men boende i kustområdet i Coquimbo och Serena i närheten evakuerades till högre liggande terräng, rapporterar lokala medier. En tsunami drabbade regionen 2015 och krävde ett tiotal liv.