TT-Utrikes

Japan: Cannabisplantor vid politikers kontor

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Japans narkotikalagar är bland världens striktaste. Därför väckte det visst uppseende när en besökare hittade fyra knoppande cannabisplantor vid en kontorsbyggnad som används av japanska överhusets ledamöter.(TT)

Japans narkotikalagar är bland världens striktaste. Därför väckte det visst uppseende när en besökare hittade fyra knoppande cannabisplantor vid en kontorsbyggnad som används av japanska överhusets ledamöter.

Enligt en företrädare för fastighetsförvaltaren rapporterades fyndet till Tokyos kommun som skickade två medarbetare för att ta bort plantorna.

– De förklarade att cannabisfrön kan spridas med vinden eller med fåglars avföring. Kommunen ska besöka oss igen för att försäkra sig om att de fått med sig alla rotdelar från plantorna och att de inte spridit sig, säger fastighetsförvaltarens företrädare enligt AFP.

Japan har förbud mot all form av narkotika och satsar på att upprätthålla de strikta lagarna. Japansk polis har de senaste åren gripit sumobrottare, musiker, skådespelare och studenter för att de innehaft, odlat eller sålt cannabis.

Rättad: I en tidigare version skrevs hasch, nu rättat till cannabis.