TT-Utrikes

Gick ner i vikt - vann kol

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Sjuksköterska Jelena Salnikova i den Sibiriska staden Berjozovskij gick ner 30 kilo i vikt och vann ett helt lastbilsflak fullt med kol. Det är guvernören i Kemerovo-regionen Aman Tulejev som har utmanat den feta befolkningen att gå ner i vikt och vinna kol.(TT)

Sjuksköterska Jelena Salnikova i den Sibiriska staden Berjozovskij gick ner 30 kilo i vikt och vann ett helt lastbilsflak fullt med kol.

Det är guvernören i Kemerovo-regionen Aman Tulejev som har utmanat den feta befolkningen att gå ner i vikt och vinna kol. Målet är att de allt mer överviktiga invånarna ska bli hälsosammare.

Efter månader av motion och bra kost tittade en betydligt smalare Jelena på när fem ton kol tömdes ut framför hennes hus.

– Jag tittade på högen av piller och jag förstod att det börjar bli för hemskt, säger Salnikova som gått från att väga 112 kilo i somras till 80 kilo lagom till jul.

Området där tävlingen utlysts kallas Kuzbass och är Rysslands kolhjärta, med otaliga gruvor och industrier knutna till kolbrytningen.