TT-Utrikes

Fortsatt rivning av migrantläger

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Rivningen av det kåkstadsliknande migrantlägret i Calais fortsatte på onsdagen för tredje dagen. "Ni måste komma ut, rivningen börjar", ropade poliser som gick runt och bankade på tälten och skjulen medan schaktmaskinerna stod redo att jämna dem till marken.(TT)

Rivningen av det kåkstadsliknande migrantlägret i Calais fortsatte på onsdagen för tredje dagen.

"Ni måste komma ut, rivningen börjar", ropade poliser som gick runt och bankade på tälten och skjulen medan schaktmaskinerna stod redo att jämna dem till marken.

Rökpelare kunde ses stiga upp från flera delar av lägret där boplatser brunnit ner under natten. Det är oklart hur bränderna startat.

Rivningen av den södra delen av lägret inleddes i måndags och har väckt våldsamma protester från boende. Franska myndigheter har lovat att invånarna ska få flytta till närliggande barackboenden, men många oroar sig för att de ska tvingas söka asyl i Frankrike och att deras drömmar om att ta sig till Storbritannien därmed ska grusas.

Enligt myndigheterna kommer rivningen att påverka mellan 800 och 1 000 människor. Men hjälporganisationer uppskattar antalet boende i den södra delen av lägret till 3 450.