TT-Utrikes

Fyra döda i flygkollision i England

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Fyra personer har omkommit sedan en helikopter och ett mindre flygplan av modellen Cessna kolliderat över Buckinghamshire i centrala England, rapporterar BBC. Två personer ska ha befunnit sig i flygplanet och två i helikoptern.(TT)

Fyra personer har omkommit sedan en helikopter och ett mindre flygplan av modellen Cessna kolliderat över Buckinghamshire i centrala England, rapporterar BBC. Två personer ska ha befunnit sig i flygplanet och två i helikoptern.

– Jag tittade upp och såg när de kolliderade i luften, följt av ett högt bang och spillror av vrakdelar som föll, berättar Mitch Missen, en ledig brandman som bevittnade kraschen från sin trädgård, för BBC.

Han kastade sig in i bilen och samtidigt som han körde mot olycksplatsen ringde han räddningstjänsten och försökte lotsa den till olycksplatsen.

Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 12 lokal tid. Bland annat två ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till området.

– Jag förväntar mig att vi är kvar på olycksplatsen fram till måndag morgon för att göra en noggrann utredning och komma fram till vad som hände här, säger polisen Rebecca Mears till BBC.