TT-Utrikes

Dog när flaggstång blåste omkull

TT-Utrikes Artikeln publicerades

På Holmenkollen i Oslo miste en kvinna livet när en flaggstång blåste omkull på julafton. Det hände utanför kapellet på Holmenkollen, under pågående gudstjänst. Gudtjänstbesökarna fick besked av prästen om olyckan och man höll bön för den omkomna kvinnan.(TT)

Gudtjänstbesökarna fick besked av prästen om olyckan och man höll bön för den omkomna kvinnan. Besökarna tilläts inte lämna kyrkan via huvudingången.

Julaftonen började med hårda vindar i stora delar av Norge och kolonnkörning tillämpas på flera fjällvägar. Rikväg 7 över Hardangervidda är stängd för personbilar. Även vägarna över Vikafjellet sydost om Bergen är stängda.

Stormvarning råder inför juldagen från Vestlandet upp till trakten runt Trondheim. Hårda vindar kommer enligt vädertjänsterna att nå in över Jämtlands- och Härjedalsfjällen.

På Svalbard var det på julafton premiär för de dagliga lavinvarningar som har införts i kölvattnet av katastrofskredet i lördags som krävde två människors liv och raserade tio hus. En femgradig skala ska tillämpas och lavinrisken ligger på en trea. Den risknivån gäller också på sina håll på norska fastlandet, främst i länet Nordland och på Vestlandet.