TT-Utrikes

Många döda i bombdåd mot idrottare i Kabul

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Flera personer dödades när en självmordsbombare angrep en sportanläggning i Afghanistans huvudstad Kabul. En stund senare inträffade en ny explosion i närheten. Många av dödsoffren var brottare. Minst 20 personer har dödats och 70 skadats, uppger inrikesdepartementet enligt Reuters.(TT)

Minst 20 personer har dödats och 70 skadats, uppger inrikesdepartementet enligt Reuters. Men osäkerheten om hur många som dödats går isär. Hälsodepartementet anger 16 döda och 60 skadade. Och enligt obekräftade vittnesuppgifter kan över 30 dödsoffer ha krävts.

– Jag befann mig utanför när den första explosionen inträffade, som dödade över 30 människor, många av dem brottare, säger Pahlawan Shir, som leder brottningsklubben Maiwand, till nyhetsbyrån AFP.

Den första explosionen inträffade vid 18-tiden lokal tid på onsdagen och den andra ungefär en timme senare. Enligt en talesperson för polisen var explosion nummer två riktad mot räddningspersonal och journalister som anlände till platsen, rapporterar det afghanska mediebolaget Tolo News.

Två av dödsoffren arbetade på just Tolo News.

"Förlorade två av våra bästa journalister i dagens attack i Kabul. Inga ord kan beskriva vår smärta", skriver Lotfullah Najafizada, chef för bolagets tv-kanal på Twitter.

Vad som orsakade den andra explosionen är oklart. Ingen har tagit på sig dåden, som inträffade i det shiitiskt dominerade området Dasht-e-Barchi, skriver flera medier.