TT-Utrikes

Diplomatbrist tynger rysk ambassad

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Det konsulära arbetet på Rysslands ambassad i London har påverkats allvarligt av Storbritanniens beslut att utvisa 23 ryska diplomater. Bland annat har kapaciteten att utfärda visum försämrats kraftigt vilket förlänger väntetiden, meddelar ambassaden på sin Facebooksida.(TT)

Det konsulära arbetet på Rysslands ambassad i London har påverkats allvarligt av Storbritanniens beslut att utvisa 23 ryska diplomater. Bland annat har kapaciteten att utfärda visum försämrats kraftigt vilket förlänger väntetiden, meddelar ambassaden på sin Facebooksida.

Enligt den ryska ambassaden kommer även dess diplomatiska uppdrag att begränsas, då färre besökare kan tas emot.

De ryska diplomaterna utvisades i kölvattnet av nervgiftattacken mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal i staden Salisbury. London har anklagat Moskva för att ligga bakom attacken. USA, Frankrike och Tyskland har ställt sig bakom Storbritannien medan Ryssland förnekar all inblandning i nervgiftsangreppet.

Som svar på Storbritanniens utvisningar har Kreml beslutat att utvisa motsvarande antal brittiska diplomater från Ryssland.

Skripal och hans dotter vårdas fortfarande på sjukhus. Deras tillstånd är kritiskt men stabilt. En brittisk polis som hjälpte de drabbade har vårdats för allvarliga skador, men hans tillstånd har förbättrats.