TT-Utrikes

Bomb utlöstes på filippinsk festival - en död

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En bomb som utlöstes under en festival på en marknad i södra Filippinerna på tisdagen har krävt ett dödsoffer. Ytterligare omkring 35 människor skadades i dådet i staden Isulan, uppger lokala myndigheter. Bomben beskrivs som kraftfull.(TT)

En bomb som utlöstes under en festival på en marknad i södra Filippinerna på tisdagen har krävt ett dödsoffer. Ytterligare omkring 35 människor skadades i dådet i staden Isulan, uppger lokala myndigheter. Bomben beskrivs som kraftfull.

– Vi lämnade omedelbart området, men jag kan inte släppa synintrycket av en ung flicka med tröjan täckt av blod som bars i väg av sin far, säger Judy Sapto som befann sig på platsen.

Ytterligare två bomber som hittats i området har desarmerats.

Ingen grupp har tagit på sig dådet, men islamistiska extremister misstänks ha legat bakom bombattentatet. Extremister har fört en väpnad kamp i södra Filippinerna i årtionden i den huvudsakligen katolska ö-nationen. Flera av grupperna har svurit trohet till terrorrörelsen IS.

För mindre än en månad sedan dödades tio människor när en bilbomb detonerade vid en vägspärr på den näraliggande ön Basilan. IS har tagit på sig det dådet. Målet tros ha varit en barnparad som skulle passera vägspärren.