TT-Utrikes

Biskopar i Nicaragua åker till rebellfäste

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En grupp biskopar i Nicaragua säger att de ska resa till staden Masaya - som förklarat sig vara i uppror mot president Daniel Ortega - för att "undvika ytterligare en massaker, ge tröst och be med vårt folk". Minst 23 personer har dödats i staden, cirka tre mil söder om Managua.(TT)

En grupp biskopar i Nicaragua säger att de ska resa till staden Masaya - som förklarat sig vara i uppror mot president Daniel Ortega - för att "undvika ytterligare en massaker, ge tröst och be med vårt folk".

Minst 23 personer har dödats i staden, cirka tre mil söder om Managua.

Enligt Alvaro Leiva, chef för landets människorättsförbund, är staden under "oproportionerlig" attack av polis och regimtrogna paramilitära styrkor. Han uppger att dessa använder prickskyttegevär och automatkarbiner mot civila i staden.

De senaste samtalen för att få slut på stridigheterna kollapsade på måndagen, och biskoparna och oppositionen anklagar regeringen för att inte leva upp till ett löfte om att låta internationella organisationer utreda våldet.

– Nicaraguas smärta är stor. Ett obeväpnat folk slaktas, sade Silvio Báez, assisterande biskop i huvudstaden Managua, under en gudstjänst på torsdagen.