TT-Utrikes

Attentat mot saudiskt kungapalats

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Två vakter dödades när en man öppnade eld utanför det kungliga palatset i Jidda i Saudiarabien. Mannen körde med bil fram till västra porten och började skjuta, säger inrikesdepartementet i ett uttalande som publicerades av statliga medier.(TT)

Två vakter dödades när en man öppnade eld utanför det kungliga palatset i Jidda i Saudiarabien. Mannen körde med bil fram till västra porten och började skjuta, säger inrikesdepartementet i ett uttalande som publicerades av statliga medier.

Andra vakter sköt ihjäl attentatsmannen, en 28-årig saudisk medborgare. I hans bil hittades automatkarbiner och brandbomber.

Inrikesdepartementets talesperson säger till tv-kanalen al-Arabiyya att 28-åringen inte har någon känd koppling till brottslighet eller extremistgrupper. En utredning har inletts för att klarlägga motivet, säger han.

Palatset i Jidda är kungafamiljens officiella sommarresidens. Kung Salman befinner sig för närvarande i Ryssland på statsbesök. I uttalandet sägs inget om var kronprins Mohammad bin Salman finns.