TT-Utrikes

Afghansk Donald Trump väcker hat

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En 18 månader gammal afghansk pojke har blivit utsatt för en hat- och hotkampanj på sociala medier i hemlandet. Detta sedan hans föräldrar döpt honom till Donald Trump i hopp om att den amerikanske presidentens ekonomiska framgångar ska spilla över på sonen.(TT)

En 18 månader gammal afghansk pojke har blivit utsatt för en hat- och hotkampanj på sociala medier i hemlandet. Detta sedan hans föräldrar döpt honom till Donald Trump i hopp om att den amerikanske presidentens ekonomiska framgångar ska spilla över på sonen.

Hans pappa Sayed Assadullah Pooya, lånade den persiska översättningen av Donald Trumps självbiografiska bok "Så blir du rik!" på biblioteket och beskriver sig som en beundrare av den amerikanske presidenten.

Nu har fadern blivit utsatt för både dödshot och varningar för att han genom namnvalet riskerar sonens liv. Grannarna uppmanar familjen att flytta.

Namnet är dock tillåtet enligt afghansk lag. Enligt en tjänsteman vid befolkningsregistret i Kabul har föräldrarna rätt att döpa sitt barn till vilket namn de vill, även till Donald Trump.