TT-Utrikes

13 miljoner syrier i behov av hjälp

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Mer än 13 miljoner syrier är i fortsatt behov av stöd trots att våldet minskat i det krigshärjade landet, rapporterar FN. Omkring 330 000 människor har dödats i Syrien sedan protester mot president Bashar al-Assads styre blossade upp i mars 2011.(TT)

Mer än 13 miljoner syrier är i fortsatt behov av stöd trots att våldet minskat i det krigshärjade landet, rapporterar FN.

Omkring 330 000 människor har dödats i Syrien sedan protester mot president Bashar al-Assads styre blossade upp i mars 2011. Kriget och våldsamheterna som följde har lett till att över hälften av befolkningen klassas som flyktingar, både internt och utomlands.

"När krisen går in på sitt sjunde år är fortfarande omfattningen, allvaret och komplexiteten av behovet av stöd i hela Syrien överväldigande", enligt en rapport från FN-organet Ocha.

Att 13,1 miljoner människor är i behov av hjälp innebär en liten minskning från de 13,5 miljoner människor som var i behov av humanitärt stöd 2016, enligt rapportern. 5,6 miljoner människor är fortfarande i behov av akut hjälp, fortsätter FN-organet.