TT-Utrikes

11 september-dömd ska släppas i Tyskland

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En man som dömdes för medhjälp till terrorattackerna i New York den 11 september 2001 släpps ur tyskt fängelse, rapporterar tyska medier.(TT)

En man som dömdes för medhjälp till terrorattackerna i New York den 11 september 2001 släpps ur tyskt fängelse, rapporterar tyska medier.

Marockanen Mounir al-Motassadeq skulle i november ha avtjänat sitt 15 år långa fängelsestraff, men han släpps redan i oktober under villkoret att han går med på att deporteras till hemlandet.

Al-Motassadeq, i dag 44 år gammal, dömdes till 15 års fängelse för terrorbrott och medhjälp till morden på de 246 personer som satt ombord på flygplanen som flög in i World Trade Center-skraporna. Han var medlem i den Hamburg-baserade terrorcell som leddes av flera av terroristerna i New York-dåden och bodde i en lägenhet som ägdes av Mohammed Atta, som styrde ett av planen i dåden.

Al-Motassadeq dömdes redan 2003, men friades och dömdes senare igen i Tysklands högsta federala domstol. Han har hela tiden vidhållit att han inte kände till terrorplanerna.

När han deporteras till Marocko förbjuds han att återvända till Tyskland.