TT-Sport

Galaxy vann efter Ibrahimovics utvisning

TT-Sport Artikeln publicerades

Det svartnade till för Zlatan Ibrahimovic. Då fick han syna rött. Hans kaptensbindel hamnade i stället hos en norrman - som frälste deras Los Angeles Galaxy.(TT)

Minut 39 blev en olycksminut för Zlatan Ibrahimovic, i dubbel bemärkelse, när hans Los Angeles Galaxy mötte Montreal på bortaplan i MLS-fotbollen. Den svenske stjärnan blev både utvisad och till synes skadad - i samma situation.

Ibrahimovic, med kaptensbindeln på armen, fick en stämpling från Montrealhögerbacken Michael Petrasso. En stämpling som han besvarade med att dela ut en örfil i bakhuvudet på Petrasso, som föll till marken. Det gjorde dock den svenske anfallaren också - till synes med rejäla smärtor i foten.

Efter att domaren tagit hjälp av videogranskning så visade han Petrasso ett gult för stämplingen. Ibrahimovic? Han fick se rött. Svensken fick därmed, haltandes och avhjälpt av planen, bryta matchen i förtid.

Han fick även lämna över kaptensbindeln till sin norske anfallskollega Ola Kamara.

En norrman som tackade, tog emot, och såg till att Los Angeles fyra matcher långa förlustsvit skulle få ett slut, trots det numerära underläget som Ibrahimovics hjärnsläpp hade orsakat dem.

Kamaras 1-0-mål med lite mindre än kvarten kvar blev matchens enda.