TT-Sport

Woods vann - för första gången sedan 2013

TT-Sport Artikeln publicerades

Tiger Woods är tillbaka. Segern i Tour Championship är hans första på PGA-touren sedan 2013. - Jag älskade varje stund av det, säger Woods i segerintervjun. Han var dessutom nära att ta hem hela PGA-slutspelet - men Justin Rose klarade trycket på sista hålet.(TT)

Med totalt elva under par och en två slag stor ledning till andraplacerade Billy Horschel så tog Tiger Woods, 42, sin första seger på PGA-touren sedan 2013 efter att ha gått den fjärde och sista rundan på ett över par.

När han spatserade fram mot avslutningen av det 18:e hålet så var det med en ofantlig mängd människor som följde varje steg han tog.

Och jublet visste inga gränser när han satte en enkel parputt och sträckte armarna i skyn.

– Jag fick kämpa för att hålla in tårarna på sista hålet, säger Woods i segerintervjun.

Ett tag såg det också ut som att han skulle kunna ta hem hela Fedex Cup och dess tio miljoner dollar saftiga prissumma.

Men förutom att Woods behövde vinna helgens tävling så behövde även en drös andra spelare prestera sämre än ett visst resultat för att Woods skulle krönas mästare i hela PGA-tourslutspelet.

Det största hotet, Justin Rose, låg länge tvåa under söndagen. Efter 16 spelade hål låg britten fyra över par för dagen och hade sjunkit ner till en delad sjätteplats. För att Woods skulle vinna Fedex Cup behöver Rose bli som bäst delad femma. Men Rose tog, mer eller mindre från ingenstans, fram ett desto bättre spel på sluthålen. När han satte tvåputten han behövde för en birdie på 18.e så säkrade han också totaltiteln i PGA-slutspelet, innan han blickade in i kameran och ursäktade sig till publiken med ett leende.

En publik som hade börjat drömma om en osannolik slutspelstitel för världens genom tiderna kändaste golfare, Tiger Woods.

42-årige Woods återvände till golfen tidigare i år efter att ha missat större delen av de senaste två åren på grund av en ryggskada. Efter en fjärde ryggoperation, som gjordes förra året, har han gjort stadiga framsteg under säsongen.

Efter operationen har han sagt att han fått en andra chans i livet och att han är "ett vandrande mirakel".