Williams sjätte seger i Australien

För sjätte gången fick Serena Williams lyfta segertrofén efter en finalseger i Australian Open. Tennisens världsetta besegrade Maria Sjapalova i två raka set och tog därmed sin 19:e grand slam-titel.(TT)
Publicerad 31 januari 2015

Det är nu bara tyskan Steffi Graf som har tyngre grand slam-meriter än Serena William. Graf har 22 titlar.

””

16 raka förluster

Unders årets upplaga av Australian Open har Serena Williams förutom motståndarna på andra sidan nätet också kämpat med en förkylning. Den 33-åriga amerikanskan hostade en hel del under finalen, men det hindrade henne inte från att förlänga sin svit av segermatcher mot Maria Sjarapova.

Ryskan har inte lyckats besegra Williams sedan 2004 och har nu 16 raka förluster i deras inbördes möten.

””

18 serveess

Sjarapova försökte undvika längre bolldueller och chansade en del, men det räckte inte. Vid ställningen 3-2 till Williams i inledningen avbröts matchen när det började regna. Taket över arenan kom på plats och efter avbrottet var amerikanskan skoningslös. Hon vann första set med 6-3. Det andra gick till tiebreak. Där räddade ryskan två matchbollar innan Williams dundrade in ett serveess till 7-5, hennes 18:e ess i matchen, som var över på 1 timme och 51 minuter.

En lycklig och rörd Serena Williams tackade Gud, Sjarapova och publiken efter sin 65:e turneringsseger.

””

I herrdubbel-finalen blev det italiensk seger. Simone Bolelli och Fabio Fognini besegrade det franska paret Pierre-Hugues Herbert och Nicolas Mahut med 6-4, 6-4.