TT-Sport

Willett vann igen efter två och ett halvt år

TT-Sport Artikeln publicerades

Danny Willett är en vinnare igen. Engelsmannen, som har en svensk mamma, tog hem segern i Europatourens final i Dubai efter att ha slutat tävlingen 18 slag under par. Det har gått mer än två och ett halvt år sedan Willetts senaste seger, i US Masters på Augusta.(TT)

Danny Willett är en vinnare igen. Engelsmannen, som har en svensk mamma, tog hem segern i Europatourens final i Dubai efter att ha slutat tävlingen 18 slag under par.

Det har gått mer än två och ett halvt år sedan Willetts senaste seger, i US Masters på Augusta. Efter majortriumfen har han varit skadedrabbad, tappat formen helt och rasat från 9:a till - när det var som värst i våras - 462:a på världsrankningen.

– Det har varit tufft, sade en tårögd Willett i segerintervjun i Viasat Golfs sändning.

31-åringen vann två slag före landsmannen Matt Wallace och amerikanen Patrick Reed. Alex Norén slutade nia på tolv under par och var bäste svensk, ett slag före Henrik Stenson och Alexander Björk som delade tolfteplatsen.

Kampen om totalsegern i Race to Dubai blev odramatisk. Francesco Molinari slutade bara 26:a i finaltävlingen, men italienaren höll ändå undan enkelt eftersom Tommy Fleetwood - som behövde vinna för att hota om totalsegern - slutade på delad 16:e plats.