Wetterbygden skrällde i basketligapremiären

Herrarnas basketliga inleddes med en riktig dunderskräll. Luleå - som tog SM-guld i fjol och spelade final igen i våras - åkte på en sensationell förlust hemma mot nykomlingen Wetterbygden.(TT)
Publicerad 21 september 2018

Gästerna från Huskvarna trampade gasen i botten direkt, ledde med tio poäng redan innan första perioden var över och behöll greppet ända tills slutsiffrorna 77-88 lyste på resultattavlan i Luleå.

Waly Niang och Joaquin Portugues sköt 21 poäng var för Wetterbygden. Corban Collins, 20 poäng, var hetast framåt hos norrbottningarna.

I premiärkvällens andra match var det desto jämnare. Umeå hade ledningen mot Jämtland med mindre än fem minuter kvar att spela i Östersund, men då gjorde hemmalaget sju raka poäng. Jämtland vann med 98-95.