TT-Sport

Westberg tror på grisig kvartsfinal

TT-Sport Artikeln publicerades

Halva svenska VM-truppen spelar i Danmark. I kvartsfinalen avgörs vilka som kommer att trivas i omklädningsrummet resten av säsongen. - Jag tror att det kommer att bli rätt grisigt, säger Johanna Westberg. Johanna Westberg blir bara bättre och bättre i handbolls-VM i Tyskland.(TT)

Johanna Westberg blir bara bättre och bättre i handbolls-VM i Tyskland.

Efter åtta mål på Slovenien i åttondelsfinalen väntar nu Danmark i kvarten. Westberg - en av åtta svenska spelare med dansk klubbadress - skjuter till vardags sina skott i Nykøbing Falster och tror på en riktig batalj på tisdag.

– Det blir nog rätt mycket småfajter. Jag möter de här tjejerna varje vecka i ligan och tror att alla kommer att vilja vinna till vilket pris som helst, säger hon.

En av anledningarna till att Westberg tror på en småful kvartsfinal är Sarah Iversen, hennes lagkamrat i Nykøbing Falster. Iversen är mittsexa och i och med att Westberg får allt större förtroende i det svenska mittförsvaret kommer duon förmodligen att stöta på varandra på linjen.

– Hon är en riktig djävul på planen så det blir spännande, säger vänsternian.

Den 27-åriga svenskan backar inte heller för fula knep. Hon kan grisa.

– Det kan jag. Jag tror faktiskt att det är många i den danska ligan som inte gillar mig. För jag kan maska lite och hålla på och slänga med huvudet och sånt.

Det är tricks hon inte drar sig för att använda när Sverige jagar medalj i Tyskland.