Wesslau räddade HV71 mot Brynäs

HV71 är på väg mot kvartsfinal i SHL-ishockeyn. Målvakten Gustaf Wesslau höll Brynäs på avstånd i Jönköping, 4-1. - Ibland måste målvakten göra någon extra räddning, sade matchvinnaren. Bottenlaget Brynäs var spel- och chansmässigt minst lika bra som hemmalaget HV71 i SHL-mötet i ishockey.(TT)
Publicerad 26 februari 2015

Bottenlaget Brynäs var spel- och chansmässigt minst lika bra som hemmalaget HV71 i SHL-mötet i ishockey. Det gav inga poäng.

Målvakten Gustaf Wesslau gjorde 31 räddningar för HV71 som vann med 4-1 och stärkte greppet om en av de sex direktplatserna till SM-kvartsfinal.

””

HV-målvakten fick beröm från fiendelägret.

””

HV71 rivstartade matchen med två mål i powerplay i den första perioden. Efter 2-0-målet tappade hemmalaget matchen. Brynäs reducerade genom Oskar Lindblom men fyra och en halv minut in i slutperioden fick Filip Sandberg se sitt lösa backhandförsök passera Johan Holmqvist i bortaburen till 3-1. Andreas Jämtin satte 4-1 i öppen bur.

I och med att Örebro besegrade Färjestad har HV71 sex poäng ned till det sjundeplacerade Karlstadlaget med tre omgångar kvar.