TT-Sport

Wanderson klar för Helsingborg

TT-Sport Artikeln publicerades

Wanderson do Carmo är tillbaka i svensk fotboll. Den 32-årige brasilianske anfallaren är klar för superettanklubben Helsingborg. "Jag är väldigt glad av att vara här och jag längtar efter att jobba tillsammans med truppen och min kompis Andreas (Granqvist)", säger han i ett pressmeddelande.(TT)

Siktet är ovillkorligt inställt mot allsvenskan. Och nu rustar Helsingborg ytterligare inför höstsäsongen i superettan. Klubben har gjort klart med ännu en profilvärvning: det är den tidigare allsvenske stjärnan Wanderson do Carmo som återvänder till Sverige och återförenas med ett annat sommarförvärv: Andreas Granqvist.

"Vi spelade ihop i Krasnodar och vi är bra kompisar. Jag kommer hit med bra energi och jag ser fram emot att vara med och ta upp HIF i allsvenskan. Även när jag lämnade Sverige förra gången har jag behållit kontakten och haft bra koll både på allsvenskan och superettan", säger han i ett pressmeddelande.

32-åringen och klubben har kommit överrens om ett kontrakt som sträcker sig som längst till 2021. â?â?Når klubben inte allsvenskan har både han och klubben rätt att bryta kontraktet, men tar klubben steget till allsvenskan löper kontraktet ytterligare två år med ett optionsår 2021, skriver Helsingborg i sitt pressmeddelande.

Wanderson har tidigare spelat med Gais under tre sejourer och delade bland annat den allsvenska skytteligasegern med Tobias Hysén 2009. Anfallarens senaste klubb var turkiska Alanyaspor där speltiden var knapp.