TT-Sport

Utvisad efter fel tröjnummer: "Lite hårt"

TT-Sport Artikeln publicerades

Han hade fel nummer på tröjan - och straffades med rött kort. Henrik Kjellssons återkomst i Västerås slutade minst sagt snöpligt. - Kan ju tycka att det är lite hårt att man ska bli avstängd hela matchen för att man har fel tröja, säger VSK-målvakten.(TT)

Inför säsongen flyttade Henrik Kjellsson tillbaka till moderklubben Västerås SK efter tre år i Sirius. Återkomsten i VSK blev dock mindre lyckad för 25-åringen. Enligt VLT fick han nämligen syna det röda kortet i slutet av den första halvleken, vid ställningen 3-1 i elitseriepremiären mot IFK Vänersborg. Och detta av minst sagt ovanliga skäl. Kjellsson spelade i nummer 23 på tröjan, men var anmäld att ha nummer 1 - och fick då lindrigt matchstraff.

– Det blev lite komiskt, jag fattade inte riktigt från början. Men sen kom Simon Folkesson ut till mig och sa att domaren skulle ge mig rött kort. Jag trodde ju att han skämtade. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tro, säger Kjellsson till VLT.

– Kan ju tycka att det är lite hårt att man ska bli avstängd hela matchen för att man har fel tröja. Det tycker jag är lite konstigt.

Matchen, då? Kjellssons uteslutning spelade ingen roll för VSK:s del, som trots spel med en man mindre i andra halvlek fick en bra start på bandysäsongen och vann med klara 8-3.