TT-Sport

Von Eckermann tvåa med veteranhästen

TT-Sport Artikeln publicerades

Henrik von Eckermann visar VM-form. Må så vara med "fel" häst dagen till ära. Tillsammans med 16-årige veteranhästen Cantinero blev det en andraplats på Global Champions Tour-hoppningen i Rom, Italien. Efter två felfria rundor var det bara britten Ben Maher som var snabbare runt banan i omhoppningen.(TT)

Henrik von Eckermann visar VM-form. Må så vara med "fel" häst dagen till ära. Tillsammans med 16-årige veteranhästen Cantinero blev det en andraplats på Global Champions Tour-hoppningen i Rom, Italien. Efter två felfria rundor var det bara britten Ben Maher som var snabbare runt banan i omhoppningen.

"Jag är så glad över andraplatsen. Cantinero är så fräsch och fightas verkligen vid 16 års ålder. Jag hade inte kunnat slå Ben Maher idag. Så jag är en mycket nöjd tvåa" säger von Eckermann i ett pressmeddelande från ridsportsförbundet.

Svensken kommer ställa upp i kommande ryttar-VM med stoet Mary Lou.

Peder Fredricson, som ledde laghoppningen, red inte heller sin VM-häst (Christian K). Med Hansson WL blev det ingen framgång i Rom, där murhindret, föreställandes en vargtik, blev övermäktigt för svenskekipaget.