TT-Sport

Lundqvist hoppas på brorsan i VM

TT-Sport Artikeln publicerades

Joel Lundqvist har aldrig spelat ett VM eller någon annan stor landslagsturnering ihop med tvillingbrorsan Henrik, målvaktskungen i NY Rangers. Han hoppas att det ska hända nu - men har ingen aning om det blir så. I ett sms har dock landslagskapten Lundqvist plussat för det fina vädret i Köln.(TT)

Samtidigt som St Louis-forwarden Patrik Berglund tackade nej till VM-spel åkte NY Rangers ur Stanley Cup-slutspelet och genast tändes förhoppningar om att Henrik Lundqvist ska komma till VM.

Efter uttåget var han inte speciellt sugen att prata VM, men lämnade frågan öppen.

Joel Lundqvist skickade ett sms till sin bror på onsdagsmorgonen.

– Jag skickade bara "fasen vad tråkigt, fint väder i Köln" typ. Mer än så är det inte. Jag vet själv hur det är att åka ur slutspel och han har en ännu längre säsong. Han behöver nog en dag eller två för att stänga allt och sedan får man se, sade Joel Lundqvist efter onsdagens Tre Kronor-träning.

Inte synkat

Tvillingarna har aldrig spelat ett mästerskap med landslaget tillsammans. Senast de gjorde en landslagsturnering ihop var i Tjeckien för 14 år sedan. Hockeybrödernas almanackor har helt enkelt inte synkat, trots att Joel nu gör sitt sjunde VM. Henrik Lundqvist spelade sitt senaste VM i Quebec 2008 och hur den fysiska statusen är med honom vet inte Joel.

– Vi har inte haft någon sån dialog. Jag har alltid velat ligga lågt med sånt, även om det är ens bror så är det slutspel och då är det bara korta lycka till eller grattis. Han är inne i sitt och jag i mitt, man pratar inte så mycket egentligen.

Grönborg avvaktar

Landslagsledningen kommer att vänta med att ta kontakt med Henrik Lundqvist.

– Just nu låter vi honom vara. Vi vet vilken tävlingsmänniska han är så vi kommer att vänta någon eller ett par dagar, sade Grönborg som berättar att Patrik Berglund tackat nej av personliga skäl.

Rangersforwarden Mika Zibanejad sade att han inte kommer att spela VM då han har ett utgående kontrakt.

Backen Oliver Ekman Larsson missade onsdagens träning på grund av sjukdom och är osäker inför Lettlandsmatchen. Om han inte kan spela väljer förbundskaptenen Rikard Grönborg förmodligen att anmäla antingen Philip Holm eller Calle Rosén, Växjö, till VM-truppen.