Gefles kräftgång fortsätter

Första målet på nästan 500 minuter. Men Gefles mörka allsvenska vår avslutades med den sjunde raka förlusten. Hammarby vann bottenmötet med 2-1. Både Hammarby och Gefle var i stort behov av poäng i den sista matchen före EM-uppehållet.(TT)
Publicerad 29 maj 2016

Både Hammarby och Gefle var i stort behov av poäng i den sista matchen före EM-uppehållet. Med segern drygade Hammarby på kvalplatsen ut poänggapet till Gefle under nedflyttningsstrecket till åtta poäng.

Hammarby kom till mötet utan en seger på sju matcher. Gefles facit var ännu värre. Nio matcher utan seger, och sex raka förluster. Dessutom är tongivande namn som Johan Oremo, Simon Skrabb och Kwame Bonsu på skadelistan.

Laget hade inte gjort mål på 410 minuter - fyra och en halv match. Det hann bli 499 innan Johan Bertilsson gjorde slut på måltorkan.

””

Israelsson slog till

Hammarby har flera gånger släppt tidiga mål och fått slita i uppförsbacke. Nu fick laget en tidig ledning. För åttonde gången i år var det Erik Israelsson som slog till. I 13:e minuten gick en hörna via en Geflespelares huvud till Israelsson vid bortre stolpen, och hans nick gick via konstgräset i mål.

””
””

Efter målet hände ingenting förrän Alex tog tag i boll och händelser i 39:e minuten. Hammarbys brasilianare fick oattackerad avancera i lugn och ro och en smart vrickning senare var han fri och rullade bollen enkelt förbi Emil Hedvall i Gefles mål.

Spännande på slutet

Hammarby gjort lite som de ville mot ett oengagerat Gefle, som trots det utsatta tabelläget saknade intensitet, tempo och offervilja. En hörna i första halvlek skapade viss förvirring i Hammarbys försvar och inhopparen Abdul Basit Adams nick i andra halvlek gick mitt i famnen på Ögmundur Kristinsson. Det var enda gången som Hammarbymålvakten behövde ingripa. Tills Bertilssons nickmål i 89:e minuten, som gick i en båge över honom.