TT-Sport

Viktig vila för Nielsen efter EM-skrällen

TT-Sport Artikeln publicerades

Ett leende och en lårkaka. Det var vad den svenska försvarsgeneralen Jesper Nielsen visade upp efter jätteinsatsen mot Kroatien i handbolls-EM. - Det var en rolig match att spela. Man har ont, man är trött, men man tänker inte på det, säger den nöjde östgöten efter 35-31-skrällen.(TT)

– Det var en rolig match att spela. Man har ont, man är trött, men man tänker inte på det, säger den nöjde östgöten efter 35-31-skrällen.

Tillsammans med Max Darj bildade 28-åringen ett urstarkt blågult mittförsvar som gjorde det riktigt svårt för kroaterna. Framåt bjöd Nielsen, som spelade 52 minuter och mest av alla svenskar, dessutom på fem mål från linjen.

– Vi fick en bra start och anfallsspelet rullade på bra. Kroaterna var aggressiva, men till slut blev de alldeles för heta och det öppnades upp ytor för oss. Försvarsmässigt kämpade vi och krigade. Vi hade ändrat lite nu när Max spelade, han fick göra sin grej och riva och slita lite. Vi hjälper varandra bra, säger han.

I början av andra halvlek fick Nielsen en lårkaka och han var ordentligt bandagerad efter slutsignalen. Dessutom spelade Lukas Nilsson sparsamt mot Kroatien, på grund av skadekänningar i såväl axel som knä.

Men i och med den överraskande gruppsegern i Split spelar Sverige inte sin första match i mellanrundan i Zagreb förrän på lördag, mot Frankrike.

– Det var rätt skönt att köpa sig tid och få två extra dagar, säger förbundskapten Kristján Andrésson.