Moratränaren startade det mentala spelet

Direkt efter Moras 4-1-seger mot Rögle startade Moratränaren Mats Lusth det mentala spelet inför Moras bortamatch mot Örebro på lördag. En mycket viktig match i kampen kring kvalstrecket.(TT)
Publicerad 17 januari 2019

Mora gjorde en av säsongens bästa matcher när laget spelade ut Rögle med 4-1. En seger som var i underkant för Mora. Efter matchen bubblade Moratränaren Mats Lusth av entusiasm.

””

Viktig match

Samtidigt vet han att kampen kring kvalstrecket har kommit in i ett viktigt skede. Mora ligger ovanför strecket, tre poäng före Örebro som förlorade mot Linköping. På lördag möts Örebro och Mora. Mats Lusth erkänner att han direkt efter segermatchen mot Rögle började fokusera på den matchen.

””

Moras spelare hann knappt duscha innan Lusth skruvade upp det mentala spelet inför den matchen:

””

Mats Lusth ler och berättar att han redan har planerat uppladdningen.

””

En slump

Samtidigt kan nu Mora ställa upp med en mycket farlig kedja i Spencer Abbot, Andrew Rowe och Matej Stransky. En kedja som blivit mycket bra och satte stor press på Rögle i anfallszon. Stundtals hade trion uppvisning och hade bud på fler än det 3-1-målet som Andrew Rowe gjorde i andra perioden.

””

Rögle, som gjorde en så bra säsong, har hamnat i en formsvacka med två tunga förluster i dag. I matchen mot Mora var inte själva förlusten den värsta smällen. Det var istället inställningen och energin i laget. Nu var skåningarna riktigt tama och passiva. Det var först i sista perioden det blev bättre. Nu måste det vända om inte säsongen ska ta slut för Rögle efter grundserien.