Gustafsson passade Elfsborg till seger

Två välplacerade passningar som gav två mål - och tre tunga poäng för Elfsborg. Daniel Gustafsson visade vägen som framspelare i 2-0-segern mot Gif Sundsvall. - Nja. . . det var inga jättesvåra passningar, säger han.(TT)
Publicerad 21 oktober 2018

Det satt långt inne för Elfsborg, som är i ett pressat läge i tabellen. Gif Sundsvall, som haft en väldigt bra period i allsvenskan, började bra i duggregnet på Borås arena.

Men hemmalaget lyckades sakta men säkert ta över matchen och ett par minuter efter halvtidsvilan stämde till slut passningsspelet hela vägen fram. Daniel Gustafsson spelade från sin ytterplats på högerkanten in längs med mållinjen, där Viktor Prodell bara behövde sätta dit foten.

En kvart senare ökade dessutom Stefan Ishizaki på till 2-0, sedan Gustafsson levererat en snarlik passning till.

"Bra tajming"

Gustafsson vill dock inte gå med på att det var hans mål egentligen.

””
””

Viktiga mål dessutom. Segern innebär att Elfsborg skaffat sig en något bekvämare marginal ner till kvalstrecket.

””
””

Spräckt nolla

Elfsborg möter nu i tur och ordning Trelleborg, Dalkurd och Brommapojkarna, de tre lagen som ligger längst ner i tabellen just nu.

””

Gif Sundsvall ligger samtidigt kvar stabilt i mitten av serien. Laget har en stark period bakom sig, inte minst tack vare William Eskelinens målvaktsspel. Men mot Elfsborg sprack sviten. Eskelinen hade hållit nollan i drygt 300 minuter i sträck när Viktor Prodell till slut lyckades få bollen i mål.

Då hade Simon Lundevall dessutom fått ett mål bortdömt för offside tidigt i matchen.