TT-Sport

Svenska curlinglagen ångar på i EM

TT-Sport Artikeln publicerades

De svenska curlinglandslagen är fortsatt starka i EM i Schweiz. I synnerhet lag Anna Hasselborg, som mot Ungern tog en ny storseger. Vid ställningen 13-1 till Sverige efter sex omgångar gav det ungerska laget upp, och lag Hasselborg har inlett EM med sex segrar på sex matcher.(TT)

De svenska curlinglandslagen är fortsatt starka i EM i Schweiz. I synnerhet lag Anna Hasselborg, som mot Ungern tog en ny storseger. Vid ställningen 13-1 till Sverige efter sex omgångar gav det ungerska laget upp, och lag Hasselborg har inlett EM med sex segrar på sex matcher.

"Det var en bra laginsats rakt igenom. Nu ser jag fram emot att spela några riktigt täta matcher och dra in några segerstenar. Laget är redo för det också", säger Hasselborg till tävlingens webbplats.

Segerraden innebär att lag Hasselborg är slutspelsklart. Semifinalerna avgörs på fredag.

De svenska herrarna skärpte samtidigt till sig efter en oväntad förlust mot Nederländerna och vann tisdagens båda matcher, mot tippade topplaget Skottland med 5-4 och mot Italien med 10-3.

"I dag gör vi två riktigt bra matcher där vi har övertag rakt igenom, även om det poängmässigt var jämnt mot Skottland", säger skippern Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Nu väntar Norge och hittills obesegrade Schweiz i de två sista grundseriematcherna.

"Det är de två lagen vi måste slå för att kunna vinna den här turneringen", säger Edin.