Rönnberg öppnar för interna böter

Första segern för säsongen, men också matchstraff för tackling mot huvudet för andra matchen i rad. Efter 3-1 mot Brynäs talade Frölundas tränare Roger Rönnberg om interna böter.(TT)
Publicerad 24 september 2016

I höstens första seriematch på hemmaplan jagade Frölunda revansch för Brynäs fredagsseger med 7-2 i Gävle, när lagen möttes på nytt i Scandinavium.

Men det nya Frölunda, som tappat 13 spelare efter vårens SM-guld och nu hade nio nyförvärv i uppställningen, har ganska långt till förra säsongens stundtals bländande nivå. Jonathan Granström gav Brynäs ledningen i powerplay sedan Frölunda haft för många spelare på isen.

Matchen fortsatte präglas av utvisningar. I fredags fick Frölundas Robin Figren matchstraff, och sedan avstängning, för en tackling mot huvudet. Nu var det Jonathan Sigalet, som fick lämna matchen efter en tackling som gav brynäsaren Jesper Jensen en hjärnskakning.

Svagt powerplay

Brynäs fick fem minuter i numerärt överläge, men utan resultat. I stället kvitterade Frölunda kort därefter genom lagkaptenen Joel Lundqvist.

””
””

Brynäs spelare har i år infört ett internt bötesstraff på 5 000 kronor för den som delar ut en tackling mot huvudet. Nu har i stället brynäsare fått ta emot just sådana tacklingar i lagets två första matcher.

””

"Bra initiativ"

Frölundas tränare Roger Rönnberg vill inte ta ställning till om Sigalets utvisning var rätt dömd, men instämmer i Berglunds resonemang.

””

Så långt som till interna böter vill Joel Lundqvist inte gå. Men han håller med om att Frölunda dragit på sig för många utvisningar i säsongsstarten.

””

Ett rappt skott från Johan Sundström gav viktiga 2-1 efter 57 sekunder i tredje perioden.

Och Mats Rosseli Olsen gjorde 3-1 i tomt mål i slutet av matchen sedan Brynäs tagit ut målvakten.