Viksten matchvinnare för Örebro

Först tränarsuccé - sedan tre raka förluster. Nu är Örebro på vinnarspåret igen efter andra raka segern och 3-2 mot Luleå. - Publiken var värda det här, de har stöttat oss i vått och torrt, säger matchhjälten Daniel Viksten som slog in segerpucken i en kokande Behrn arena.  (TT)
Publicerad 27 oktober 2016

För några veckor sedan sade tränaren Kenta Johansson upp sig och assisterande duon Johan Tornberg och Lars Ivarsson fick huvudansvaret. Det gav direkt effekt och Örebro tog tio av tolv möjliga poäng - men sedan kom tre raka förluster.

Nu är Örebro på vinnarspåret igen efter andra raka segern. Trepoängaren var efterlängtad i Behrn arena - där Örebro bara vunnit en gång tidigare den här säsongen.

””

Visst blev det så. Publiken bjöd på stående ovationer och blev underhållen när Örebros målvakt Julius Hudacek kom tillbaka in på isen efter matchen.

Luleå öppnade bäst

Luleå tog kommandot i matchen och skapade en hel del lägen framför Hudacek i hemmakassen. Nästan halvvägs in i första perioden gjorde Luleåbacken Brendan Mikkelson första målet med ett fint backhandskott.

En av Örebros få riktigt heta målchanser i första perioden hade Daniel Viksten efter en spelvändning, men Örebroforwarden prickade stolpen.

””

Inte blev det spelmässigt så mycket bättre för Örebros del direkt efter pausen.

Timeout gav effekt

Efter halva andra perioden när det var 7-0 i skott till Luleås fördel tog Örebrotränaren Johan Tornberg timeout. Det gav omedelbar effekt. Först kvitterade Kalle Olsson när han petade in pucken i mål i spel fem mot fyra. Kort därefter kunde Martin Johansson göra sitt första mål för säsongen när han tryckte in 2-1 för Örebro i öppen bur.

Örebroglädjen varade dock inte så länge då Petter Emanuelsson kvitterade precis före pausvilan.

När fem minuter återstod av tredje perioden åkte Örebros Daniel Viksten sig fri och placerade in 3-2-pucken bakom målvakten Filip Gustavsson.