Vegas i Stanley Cup-final: Har drömt om

Som tredje lag i NHL-historien går Vegas till Stanley Cup-final under sin första säsong. - Det har jag drömt om så länge jag kan minnas och när vi nu är här känns det onekligen rätt coolt, säger William Karlsson efter den avgörande 2-1-segern över Winnipeg.(TT)
Publicerad 21 maj 2018

Vegas Golden Knights bildades för bara elva månader sedan, med spelare som de andra NHL-lagen ansåg att de kunde avvara.

Efter en succésäsong är laget klart för final precis som nykomlingslagen Toronto (1918) och St Louis (1968).

Winnipeg vann den första semifinalen, Vegas de följande fyra.

””

Reaves avgjorde

Fem minuter in i den femte semifinalen fick bortalaget Vegas in 1-0-målet genom Alex Tuch, men innan första perioden var slut hade Winnipegs Joshua Morrissey kvitterat.

Ryan Reaves 2-1-mål kom i mitten av andra perioden och blev slutresultatet.

””

Vegas-målvakten Marc-André Fleury räddade 31 skott och hyllades för sin insats i semifinalserien.

””

Vill vinna finalen också

I finalen kommer Vegas att ställas mot antingen Tampa Bay eller Washington, som möts i sin sjätte semifinalmatch natten till tisdag svensk tid. Tampa Bay leder med 3-2 i matcher.