Storseger tog Växjö till första CHL-finalen

Det kan bli en svensk vinnare igen i Champions Hockey League. Växjö är klart för klubbens första CHL-final efter 6-1 (totalt 7-2) mot tjeckiska Liberec. OS-ratade Elias Pettersson blev tvåmålsskytt.(TT)
Publicerad 16 januari 2018

En strålande första period av Växjö hemma i Småland gav tre mål och en avgjorde semifinal redan där.

””

Nyblivne JVM-silvermedaljören Elias Pettersson visade sin skottstyrka i powerplay när han med ett direktskott pangade in 1-0.

””

Pettersson OS-ratad

Elias Pettersson hade tidigare under dagen inte fått en plats i Rikard Grönborgs OS-trupp. Förbundskaptenen lämnade dock två platser öppna på forwardssidan.

””

Hans 1-0-mål kom efter 5.50. Knappt en och en halv minut senare slog ett fartfyllt Växjö till igen. Smålänningarna skapade oreda i offensiv zon och Brendan Shinnimins listiga passning lurade Liberecs målvakt och försvar - men Martin Lundberg var beredd och satte 2-0 i öppen kasse.

Med knappt fem minuter kvar av perioden gjorde Linus Fröberg även 3-0 efter slarv i Liberec.

Fasth från gala till OS

Idrottsgalan i måndags. OS-uttagen dagen efter. Två nya upplevelser för Växjös målvakt Viktor Fasth.

””
””

I slutet av perioden, i numerärt underläge, fick Fasth också visa varför han är uttagen till OS. Pucken dansade på mållinjen men Fasth bjöd upp och stod för flera räddningar efter varandra.

Växjö fortsatte att dominera och vann med 6-1 efter att Elias Pettersson spikat slutresultatet med sitt andra mål i matchen.

Finalen kommer att spelas i Växjö den 6 februari och där väntar finländska Jyp Jyväskylä, som slog ut tjeckiska Trinec efter straffläggning.