Pettersson ordnade matchboll för Växjö

Elias Pettersson vann grundseriens poängliga men i slutspelet har det gått trögare - tills nu. När Växjö vann den fjärde kvartsfinalen mot Brynäs med 5-3 hade 19-åringen en klubba med överallt. - Vi fortsätter kämpa, vi fortsätter jobba och vi tror på oss själva.(TT)
Publicerad 24 mars 2018

Det var han som kom i vägen för en studsande puck och med bröstet ofrivilligt styrde in 3-2 till Brynäs redan efter 42 sekunder i den tredje perioden.

Men Elias Pettersson var också inblandad i Tuomas Kiiskinens 2-2-kvittering och Robert Roséns 4-3-mål samt punkterade matchen helt med sitt första slutspelsmål i karriären (5-3) i slutet av matchen.

En riktig hockeykaramell där Växjöjunioren först drog bak pucken och fintade bort en Brynässpelare innan han prickade krysset:

””

"Fick hjälp av laget"

Precis så, för bensinen tog helt enkelt slut där för Brynäs som hade tagit ledningen tre gånger om trots att Växjö vann skotten i första perioden med 22-5 och totalt i matchen med 47-19.

Elias Pettersson noterades faktiskt bara för ett av alla Växjöskotten på mål men bidrog desto mer till det spelövertag som till slut knäckte Gävlelaget.

””

Förväntningarna efter poängligasegern har inte varit helt lätta att bära:

””

Bäddat för avgörande

För Brynäs är det dåliga nyheter, liksom att man nu ligger under med 1-3 i matcher trots en enorm viljeprestation hemma i ett nästan fullsatt Gavlerinken i den fjärde kvartsfinalen.

””

TT: 19-47 i skott i dag och 1-3-underläge i matcher, vad talar för att Växjö inte avgör på måndag?