Västerås stoppade hemmastarkt AIK

AIK:s hemmafacit är nu bara ett minne av en fin period i hockeyallsvenskan. Efter sju raka segrar i Hovet, kom nämligen en förlust mot Västerås. Bakom gästernas seger låg en mäktig vändning från 1-3 till 5-3.(TT)
Publicerad 19 februari 2019

AIK:s hemmafacit är nu bara ett minne av en fin period i hockeyallsvenskan.

Efter sju raka segrar i Hovet, kom nämligen en förlust mot Västerås.

Bakom gästernas seger låg en mäktig vändning från 1-3 till 5-3.

””

21-åringen var som sagt i allra högsta grad delaktig när gästerna satte punkt för AIK:s segertrend.

Skedung låg bakom Fredrik Johanssons två mål - 2-3 och 4-3 - och hann dessutom mellan med viktiga kvitteringen till 3-3 efter 4.39 av tredje perioden.

Och som om inte poängskörden var nog spelade han sedan fram Anthon Eriksson till 5-3, ett mål som skickades in tolv sekunder efter 4-3.

Segern var Västerås första efter fyra raka förluster.

AIK toppar dock fortfarande tabellen på 93 poäng, tre före Oskarshamn.

Västervik tog en viktig trepoängare hemma mot Pantern. Med 4-1-segern, Erik Ullman stod för två av målen, tog klubben klivet upp till tabellens åtråvärda åttondeplats.