Vasst Frölunda utklassade Modo

Höstsolen lyser vidare på Frölunda. Förkrossande 7-0 mot Modo var sjunde raka segern för Göteborgslaget, som gjort sin bästa säsongstart någonsin i elitserien eller SHL. Frölunda visar en imponerande effektivitet, som ganska ofta saknats under tränaren Roger Rönnbergs tidigare säsonger i klubben.(TT)
Publicerad 8 oktober 2015

Frölunda visar en imponerande effektivitet, som ganska ofta saknats under tränaren Roger Rönnbergs tidigare säsonger i klubben.

Samtidigt var Modos försvarsspel uselt. Målvakten Adam Reideborn fick ingen bra hjälp av utespelarna.

””

Det stod 3-0 efter bara lite mer än tolv minuter i första perioden. De två första målen kom i powerplay, och var lite som spegelbilder. Andreas Johnson sköt 1-0 vid 4.31 på passning från Henrik Tömmernes.

Mål av hemvändare

Nästa gång passade Johnson till Tömmernes när de var likadant placerade. Skottet gav 2-0 och Henrik Tömmernes första mål i serien. Backen som återvänt till Frölunda efter två säsonger i AHL och finska ligan har ändå varit nyttig offensivt. Sex assist gav ledning i backarna poängliga efter sex SHL-omgångar.

3-0 gjorde Johan Sundström, som också är tillbaka i Frölunda efter tre säsonger i Nordamerika.

Andreas Johnson petade in 4-0 efter 8.46 i andra perioden. Det var hemmalagets tredje mål i powerplay denna kväll.

Ryan Lasch ökade till 5-0 med ett vackert solonummer, och håller sviten att göra poäng i varje match sedan ligastarten.

Sjunde raka mot Modo

Artturi Lehkonen blev frispelad till 6-0, och Robin Figren lyfte in 7-0 tolv sekunder före andra pausen. Höstens hittills största segersiffror i SHL var på väg.

I tredje perioden fick Jonatan Bjurö vakta Modo-kassen i stället för Breideborn. Bjurö höll nollan.

Frölundas segersvit är den längsta från säsongstart som klubben presterat i elitserien eller SHL, enligt Svenska ishockeyförbundets statistik.

Segern var också Frölundas sjunde raka i SHL-möten med Modo.